Current Courses

 
 
   
   

 
 

Brezplačni jezikovni e-test


 

Contact


Veris d.o.o.
Stegne 7
1000 Ljubljana
Slovenia

Administration office and translation department
phone:   01 500 05 70
e-mail:   veris@veris.si

Education department and marketing
phone:   01 500 05 79
e-mail:   info@veris.si

German – ZAGATE, RAZUMEVANJE TER FUNKCIJE PRAVNEGA BESEDILA (SLO.-NEM.)


Vaše znanje tujega jezika je na ravni C1/C2


Jezik: German
Vrsta izobraževanja: Seminar for translators
Število ur: 6*
Velikost skupine: -
Termin: torek, 21. 5. 2019, 9.00 - 15.00
Lokacija: Veris d.o.o., Stegne 7, 1000 Ljubljana
Začetek: torek, 21. 5. 2019, 9.00
Cena z DDV: 175,00 EUR* pedagoške ure (1 pedagoška ura je 45 minut)

Popusti:

  • Posameznikom (fizičnim osebam in s. p.) priznamo 15-odstotni popust.
  • Za dve osebi iz istega podjetja priznamo 5-odstotni popust, za tri ali več pa vsem dodatni 10-odstotni popust.
  • Študentom, upokojencem in brezposelnim priznamo 30-odstotni popust. Popusti se med seboj ne seštevajo.


Vsebina


Strokovno, ne strojno prevajanje? Pogled iz ptičje perspektive.
Prevajalec v svobodnem poklicu se pri svojem delu srečuje z različnimi strokovnimi področji. Terminologija mu lahko pri tem predstavlja obvladljiv izziv, saj je na trgu na voljo vrsto pripomočkov. Teže je pa s stilnimi normami, ki so lahko značilne za slovenski ali nemški jezik, za besedilno vrsto ali za funkcijo besedila.
Pojavi se vprašanje, ali je dober prevajalec tisti, ki razteleša besedilo in se dokazuje z njegovo hiperkorekcijo, ali oni, ki v glavi sliši cvrčanje besed v talilnem loncu ciljnega besedila.
Skrivnost uspeha je nekje vmes med terminološko hitro prehrano in skoposom igre zrcalnih podob. Predavateljica jo bo poskusila prikazati na različnih primerih besedil v slovenskem in v nemškem jeziku, pri katerih vedno znova naletimo na zaplete, vse od diplomskih listin, sodb, izvedenskih mnenj, pa tja do predstavitvenih oz. oglaševalskih besedil v slovenskem oz. nemškem jeziku. Vmes bo tudi nekaj primerov s področja telekomunikacij, računalništva in še kaj.


Udeleženci so vabljeni, da se na prevajanje posameznih besedil predhodno pripravijo tudi sami in tako aktivno sodelujejo s predavateljico.

Predavateljica


Mag. Viktorija Osolnik Kunc (letnik 1968) je odraščala v nemškem in slovenskem ter deloma tudi angleškem govornem okolju. Je lucidna poznavalka vseh treh jezikov. Diplomirala je iz prevajanja nemškega jezika in poučevanja angleškega jezika, magistrirala pa iz nemškega jezikoslovja. Ima dolgoletne izkušnje s prevajanjem strokovnih besedil z različnih družboslovnih področji. Skoraj dve desetletij tudi že predava prevajanje in strokovno komunikacijo študentom nemščine na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Je ustanoviteljica in predsednica Združenja stalnih sodnih tolmačev in pravnih prevajalcev Slovenije SCIT, izpraševalka za nemški jezik na različnih izobraževalnih ravneh in predavateljica na mednarodnih konferencah.NEMŠČINA Akademija za sodne tolmače
 
Seminar Number of lessons Date and time Price (VAT inclusive)