Current Courses

 
 
   
   

 
 

Brezplačni jezikovni e-test


 

Contact


Veris d.o.o.
Stegne 7
1000 Ljubljana
Slovenia

Administration office and translation department
phone:   01 500 05 70
e-mail:   veris@veris.si

Education department and marketing
phone:   01 500 05 79
e-mail:   info@veris.si

Slovene – WORKPLACE SLOVENIAN


Veris, Stegne 7, 1000 Ljubljana


Jezik: Slovene
Vrsta izobraževanja: General seminar
Število ur: 6*
Velikost skupine: -
Termin: petek, 27. 9. 2019 9.00 - 15.00
Lokacija: Veris, Stegne 7, 1000 Ljubljana
Začetek: petek, 27. 9. 2019 9.00
Cena z DDV: 175 EUR* pedagoške ure (1 pedagoška ura je 45 minut)

Popusti:

Posameznikom (fizičnim osebam in s. p.) priznamo 15-odstotni popust.

Za dve osebi iz istega podjetja priznamo 5-odstotni popust, za tri ali več pa vsem dodatni 10-odstotni popust.

Študentom, upokojencem in brezposelnim priznamo 30-odstotni popust.

Popusti se med seboj ne seštevajo.


Jezikovno delavnico bo izvedla profesorica slovenskega jezika Tea Kačar z bogatimi pedagoškimi izkušnjami. Zagotovilo, da bo podano znanje aktualno in ne učbeniško, je tudi dejstvo, da je predavateljica že dolgo lektorica na oddelku oglasnega trženja v časopisni hiši Delo, kar ji daje vpogled v dejansko rabo jezika in s tem v najpogostejše jezikovne težave piscev.

Groba razdelitev piscev bi bila na tiste, ki pišejo zgolj iz užitka in zase, in na tiste, ki morajo ustvarjati pisne izdelke po službeni dolžnosti. Pisne izdelke zadnjih velikokrat berejo drugi uporabniki, kar pomeni, da morajo jasno prenašati sporočilo, biti morajo nedvoumni in slediti splošni jezikovni normi. Ker pa človek pozablja ali se pravil ni naučil v upanju, da mu nikoli ne bo treba pisati, povrhu vsega pa se pravila z leti še rahlo spreminjajo, smo zasnovali kratko jezikovno delavnico, ki rešuje osnovne in najpogostejše težave piscev. Namenjena je vsem, ki pišete besedila, vaše izdelke pa bere še kdo drug kot le vi.

Na delavnici bodo predstavljena in pojasnjena jezikovna pravila pri pisanju obvestil, dopisov, e-pošte, vabil, prošenj, oglasov, zahval itd. V nabor so vključena besedila, ki se najpogosteje uporabljajo v poslovnem svetu.
Opisali bomo rabo ločil, obdelali sklanjatve in posebnosti, velike začetnice, različne zapise besednih zvez, težavne pridevnike in zaimke ter števnike, zloženke, glagolske strukture in ostale slovnične posebnosti, spoznali boste črno listo fraz in izrazov, ki ne povedo nič, a jih vsi kar naprej z veseljem pišemo, pojasnjeno bo, zakaj je dobro biti jedrnat in kako to doseči, seznanili se boste s tujkami in spoznali, zakaj jih uporabljamo, kdaj so primerne ter da lahko številne nadomestimo s slovenskimi izrazi, pa zato ne bomo nič manj profesionalni. Predstavili bomo tudi prosto dostopne vire za pomoč pri pisanju.
Ker želimo, da je delavnica kar najbolj prilagojena vašim potrebam, nam lahko pred izvedbo sporočite, s katerimi jezikovnimi težavami se najpogosteje srečujete.

SLOVENŠČINA Seminarji in delavnice
 
Seminar Number of lessons Date and time Price (VAT inclusive)