Current Courses

 
 
   
   

 
 

Brezplačni jezikovni e-test


 

Contact


Veris d.o.o.
Stegne 7
1000 Ljubljana
Slovenia

Administration office and translation department
phone:   01 500 05 70
e-mail:   veris@veris.si

Education department and marketing
phone:   01 500 05 79
e-mail:   info@veris.si

Slovene – Skladenjski oreščki in orehi - jezikovna delavnica


Vaše znanje tujega jezika je na ravni C1/C2


Jezik: Slovene
Vrsta izobraževanja: Seminar for translators
Število ur: 6*
Velikost skupine: -
Termin: sreda, 10. 12. 2014, 9.00 - 15.00
Lokacija: Veris d. o. o. , Stegne 7, 1000 Ljubljana
Začetek: sreda, 10. 12. 2014, 9.00
Cena z DDV: 175,00 EURVsebina


Kako boste rekli: večina primerov je bilo rešenih ali večina primerov je bila rešena? Vprašanje, ki – včasih tudi od stanovskih kolegov – kar pogosto naleti na moja ušesa. Pa saj po občutku bi še šlo, a kakšen je argument za uporabo ene ali druge oblike?

Na delavnici se bomo spopadli z nekaterimi skladenjskimi dilemami, ob katerih marsikdo za trenutek postane, naguba čelo in se vpraša: zakaj tako, zakaj ne drugače? Vprašali se bomo, ali je Rim bil/bilo nekoč veliko mesto; ali je vzgoja in izobraževanje zahteven proces ali pa sta to morda zahtevna procesa; zanimalo nas bo, kakšno bo vreme na osemsto metrov/metrih nadmorske višine, povedali bomo, da ponesrečenca niso obravnavali kot nujni primer/nujnega primera in podobno. Ob različnih skladenjskih strukturah, ki jih bomo poiskali v okolju in besedilih, ki nas obdajajo, obravnavali pa jih bomo prek vaj, se bomo dotaknili še kakšne vejice, po potrebi tudi drugih ločil, se vprašali, kdaj je namesto stavka smiselno uporabiti posamostaljeno besedno zvezo, rekli besedo, dve o rodilniku, pa navezovalnem tožilniku in še čem. Na primer besednem redu. Če vas vprašam: Koliko vas me pozna? – sem naslonki postavila v pravilno zaporedje?

Predavateljica


Dr. Nataša Hribar je leta 2000 diplomirala iz slovenskega jezika in književnosti na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Istega leta se je zaposlila kot asistentka za slovenščino na Oddelku za prevajalstvo Filozofske fakultete v Ljubljani. Leta 2003 je magistrirala in leta 2007 doktorirala. Trenutno se največ ukvarja s poučevanjem tujcev v Sloveniji, je docentka za slovenski jezik kot drugi slovanski jezik na Panevropski univerzi v Banja Luki, Bosna in Hercegovina, poučuje pa tudi na Inštitutu za slovenistiko na univerzi Alpe-Adria v Celovcu, Avstrija. Od leta 2008 v reviji Pravna praksa tedensko objavlja jezikovne kotičke, sodelovala pa je tudi v oddaji Minute za jezik, ki so jo predvajali na TV Slovenija 1.

SLOVENŠČINA
 
Seminar Number of lessons Date and time Price (VAT inclusive)