German – Praktično naravnana jezikovna delavnica za sodne tolmače in prevajalce za nemški jezik


Vaše znanje tujega jezika je na ravni C1/C2


Jezik: German
Vrsta izobraževanja: Seminar for translators
Število ur: 6*
Velikost skupine: -
Termin: četrtek, 6. 10. 2016, 9.00 - 15.00
Lokacija: Veris d.o.o., Stegne 7, 1000 Ljubljana
Začetek: četrtek, 6.10. 2016, 9.00
Cena z DDV: 175,00 EURVsebina


Uvodni del seminarja bo ponudil temeljni teoretični vpogled v tolmačenje v sodni dvorani. V ospredju bodo vprašanja, kot so: Kaj je pomembno vedeti pred tolmačenjem? Kako se nanj čim bolje pripraviti? Kakšna sta vloga in delo sodnega tolmača v sodni dvorani? Katere so nujne veščine vsakega sodnega tolmača?

V nadaljevanju se bomo posvetili praktičnim primerom iz tolmaškega vsakdana v sodni dvorani v kazenskih in pravdnih postopkih. Predavateljici sta izkušeni sodni tolmački, ki bosta ponudili praktični vpogled v delo sodnih tolmačev pred slovenskimi in avstrijskimi sodišči oz. pravosodnimi organi. Obravnavani bodo konkretni primeri tolmačenja na podlagi konkretnih slovenskih in nemških/avstrijskih listin, ki se uporabljajo v postopkih pred sodiščem (npr. policijski zapisnik, obtožnica, tožba, notarski zapis, izpiski iz sodnega registra). Na kratko bomo spregovorili tudi o mednarodni pravni pomoči in tolmačenju prek videokonference. V zadnjem delu delavnice bo mogoče zastaviti aktualna vprašanja.

Seminar bo potekal v nemščini.

Predavateljici


Lea Burjan

Po izobrazbi je univerzitetna diplomirana nemcistka. Ima večletne izkušnje kot samostojna prevajalka, konferenčna tolmačka in sodno zaprisežena tolmačka za nemški jezik. Je asistentka za področje tolmačenja na Oddelku za prevajalstvo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in aktivna članica Sekcije sodnih tolmačev v okviru Društva prevajalcev in tolmačev Slovenije. Od leta 2007 je akreditirana tolmačka SCIC pri institucijah EU. S tematiko sodnega tolmačenja se ukvarja tudi po znanstveni plati, in sicer v okviru svoje doktorske disertacije.

mag. Marina Einspieler-Siegert

Je koroška Slovenka in živi v bližini Celovca. Deluje v svobodnem poklicu kot predavateljica, prevajalka in sodna tolmačka v Avstriji in Sloveniji. Od leta 2008 je tudi direktorica Slovenske gospodarske zveze v Celovcu (SGZ). Za OST je vse od leta 1997 vodila več seminarjev in delavnic iz nemškega gospodarskega in pravnega jezika.

NEMŠČINA
Akademija za sodne tolmače
 
Seminar Number of lessons Date and time Price (VAT inclusive)
WORKPLACE SLOVENIAN
Tea Kačar
6* 27. 9. 2019 175 EUR apply SLOVENŠČINA Seminarji in delavnice
NEMŠKI PRAVNI JEZIK
mag. Marina Einspieler-Siegert
6* 18. 10. 2019 175 EUR apply NEMŠČINA Akademija za sodne tolmače
ANGLEŠKI PRAVNI JEZIK: GOSPODARSKO IN DEDNO PRAVO TER IZOBRAŽEVANJE
Jasna Uršič
6* 8. 11. 2019 175 EUR apply ANGLEŠČINA Akademija za sodne tolmače
GOSPODARSKE DRUŽBE V ITALIJI IN SLOVENIJI: PODOBNOSTI IN RAZLIKE
doc. dr. Sandro Paolucci
6* 22. 11. 2019 175 EUR apply ITALIJANŠČINA Akademija za sodne tolmače