Current Courses

 
 
   
   

 
 

Brezplačni jezikovni e-test


 

Contact


Veris d.o.o.
Stegne 7
1000 Ljubljana
Slovenia

Administration office and translation department
phone:   01 500 05 70
e-mail:   veris@veris.si

Education department and marketing
phone:   01 500 05 79
e-mail:   info@veris.si

English – PRAKTIČNE VAJE ZA SODNE TOLMAČE IN PREVAJALCE (slo.-ang.)


Vaše znanje tujega jezika je na ravni C1/C2


Jezik: English
Vrsta izobraževanja: Seminar for translators
Število ur: 6 pedagoških ur
Velikost skupine: -
Termin: četrtek, 9. 5. 2013, 9.30 - 15.30
Lokacija: Veris d.o.o., Stegne 7, 1000 Ljubljana
Začetek: četrtek, 9. 5. 2013, 9.30
Cena z DDV: 170,00 EUR**Posameznikom (fizičnim osebam in s. p.) priznamo 15-odstotni popust. Za dve osebi iz istega podjetja priznamo 5-odstotni popust, za tri ali več pa vsem dodatni 10-odstotni popust. Študentom in brezposelnim priznamo 30-odstotni popust. Popusti se med seboj ne seštevajo.

Opis


Seminar je namenjen sodnim tolmačem, prevajalcem in kandidatom za izpit za sodnega tolmača. Udeleženci delavnice bodo lahko dejavno sodelovali in na praktičnih primerih iskali odgovore na različna vprašanja.

Predavateljica bo pripravila primere neustreznih prevodov in najbolj pogostih napak ter predstavila načine in možnosti popravkov prevodov, ki so zavrnjeni oziroma vrnjeni v popravljanje ali pa jih je potrebno prevesti ponovno. Predstavila bo tudi usklajevanje z naravnim govorcem glede pregledovanja prevodov in najpogostejše napake s katerimi se srečujejo tki "proofreadearji" pri pregledovanju različnih zvrsti prevedenih besedil.

Predavateljica


mag. Marina Štros Bračko, prof.


Mag. Marina Štros Bračko je redno zaposlena na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Predava tudi na Fakulteti za računalništvo, poleg tega pa je vodila številne seminarje na področju izobraževanja učiteljev, poslovnega jezika in strokovne angleščine. Devetnajst let je že izpraševalka na Ministrstvu za pravosodje za sodne tolmače za angleški jezik ter pripravlja seminarje za kandidate in tiste, ki so že pridobili naziv. Prevaja sodbe ESČP in strokovno sodeluje pri prevajanju pravnih mnenj. Je večletna sodelavka Evropskega centra za sodobne jezike v Gradcu, v zadnjih letih pa s sodelavci iz drugih držav EU sodeluje tudi pri oblikovanju ustrezne terminologije za posamezna strokovna področja.

 šifra: A96
 
Seminar Number of lessons Date and time Price (VAT inclusive)