Current Courses

 
 
   
   

 
 

Brezplačni jezikovni e-test


 

Contact


Veris d.o.o.
Stegne 7
1000 Ljubljana
Slovenia

Administration office and translation department
phone:   01 500 05 70
e-mail:   veris@veris.si

Education department and marketing
phone:   01 500 05 79
e-mail:   info@veris.si

French – O JEZIKOVNIH POSEBNOSTIH EKONOMSKE IN ADMINISTRATIVNE FRANCOŠČINE


Vaše znanje tujega jezika je na ravni C1/C2


Jezik: French
Vrsta izobraževanja: Seminar for translators
Število ur: 6
Velikost skupine: -
Termin: četrtek, 29. 03. 2012, 9.30 - 15.30
Lokacija: Veris d.o.o., Stegne 7, 1000 Ljubljana
Začetek: 29. 03. 2012, 9.30
Cena z DDV: 200,00 EUR**Za zgodnje prijave (vsaj tri tedne pred izvedbo seminarja) priznamo 5-odstotni popust. Posameznikom (fizičnim osebam in s. p.) priznamo 15-odstotni popust. Za dve osebi iz istega podjetja priznamo 5-odstotni popust, za tri ali več pa vsem dodatni 10-odstotni popust. Študentom in brezposelnim priznamo 30-odstotni popust. Popusti se med seboj ne seštevajo.

Opis


Seminar je zasnovan kot delavnica z aktivnim sodelovanjem in prispevkom sodelujočih.

V prvem sklopu bodo predstavljene posebnosti struktur in formulacij v različnih vrstah dokumentov z ekonomskega, finančnega ali širšega administrativnega področja (pogodbe, poročila, zapisniki, dopisi, ponudbe itd.). Posvetili se bomo tudi jezikovnim razlikam med formalnim in neformalnim načinom komuniciranja.

V drugem sklopu bo poudarek na nekaterih posebnostih francoske terminološke frazeologije (zlasti terminološke zveze, kolokacije) na različnih ravneh in v različnih oblikah komuniciranja.
Zadnji sklop pa je predviden za vprašanja, analizo ali komentarje glede konkretnih dokumentov oziroma prevodov, ki jih bodo udeleženci prinesli s seboj.

Predavatelj


Gregor Perko je docent na Filozofski fakulteti na Oddelku za romanske jezike in književnosti. Je tudi avtor dveh slovarjev: Francosko-slovenskega, slovensko-francoskega žepnega slovarja in Francosko-slovenskega, slovensko-francoskega evropskega slovarja, ki sta izšla pri Cankarjevi založbi, ter soavtor univerzitetnega učbenika La morphosyntaxe non-verbale, ki ga napisal z Mojco Schlamberger Brezar in je izšel na Filozofski fakulteti v Ljubljani.šifra: F22
 
Seminar Number of lessons Date and time Price (VAT inclusive)