Current Courses

 
 
   
   

 
 

Brezplačni jezikovni e-test


 

Contact


Veris d.o.o.
Stegne 7
1000 Ljubljana
Slovenia

Administration office and translation department
phone:   01 500 05 70
e-mail:   veris@veris.si

Education department and marketing
phone:   01 500 05 79
e-mail:   info@veris.si

French – FRANCOŠČINA V RABI IN ANALIZA PREVODA – DELAVNICA (fra. - slo.)


Vaše znanje tujega jezika je na ravni C1/C2


Jezik: French
Vrsta izobraževanja: Seminar for translators
Število ur: 6 pedagoških ur
Velikost skupine: -
Termin: četrtek, 14. 3. 2013, 9.30 - 15.30
Lokacija: Veris d.o.o., Stegne 7, 1000 Ljubljana
Začetek: četrtek, 14. 3. 2013, 9.30
Cena z DDV: 170 EUR**Posameznikom (fizičnim osebam in s. p.) priznamo 15-odstotni popust. Za dve osebi iz istega podjetja priznamo 5-odstotni popust, za tri ali več pa vsem dodatni 10-odstotni popust. Študentom in brezposelnim priznamo 30-odstotni popust. Popusti se med seboj ne seštevajo.

Opis


Delavnica je namenjena prevajalcem, ki prevajajo v francoski jezik. Cilj delavnice je obogatiti besedišče in izboljšati slog francoskih prevodov ter najti pravilne izraze v francoščini.

Udeleženci boste obravnavali tri krajša besedila. En prevod boste prevajali in analizirali skupaj, druga dva pa bosta že vnaprej pripravljena za podrobnejšo analizo. Analiza bo osredotočena na besedila različnih zvrsti, jezikovno ustreznost ter pretvorbo na leksikalni in skladenjski ravni.

Da bi lahko predavateljica čim bolj upoštevala želje in potrebe udeležencev seminarja, so vnaprejšnji predlogi besedil oz. vprašanja več kot dobrodošli. Udeleženci jih lahko do 25. februarja pošljete na naslov izobrazevanje@veris.si.

Predavateljica


Dr. Jacqueline Oven


Dr. Jacqueline Oven je rojena v Franciji. Od leta 1993 je zaposlena na Filozofski fakulteti v Ljubljani na oddelku za romanske jezike in književnosti kot lektorica za francoski jezik, vodi pa tudi vaje iz prevajanja. Za OST je seminarje in delavnice vodila od leta 2001, tradicionalno dobro obiskane pa so tudi njene delavnice pri Verisu.

šifra: F24
 
Seminar Number of lessons Date and time Price (VAT inclusive)